Namuose neatsilaikyta prieš čempioną

Futbolo klubas „Panevėžys“ į „Optibet A lygos“ kovas po rinktinių pertraukos sugrįžo pralaimėjimu. Aukštaitijos sostinės komanda, namų stadione sulaukusi gausaus sirgalių palaikymo, 15-ojo turo akistatoje 0:2 (0:2) nusileido Vilniaus „Žalgiriui“.

Pergalę iškovojęs sostinės klubas aplenkė 30 taškų turintį „Panevėžį“ ir su 32 taškais pakilo į turnyro lentelės viršūnę.

Šeimininkams dėl diskvalifikacijos šiame mače nepadėjo Rokas Stanulevičius, traumą patyrusį Liną Klimavičių vidurio gynėjo pozicijoje pakeitė Wandersonas Melo.

Varžovai pirmąją rungtynių atkarpą sužaidė sėkmingiau ir 9-ąją minutę išsiveržė į priekį. Rafaelis Broetto pirmą varžovo smūgį atrėmė, tačiau nuo šalia buvusio tautiečio Renano Oliveiros apsiginti nebuvo galimybių.

Vėliau žaidimas išsilygino, tiesa, tiek vienai, tiek kitai komandai pavojingų epizodų sukurti nepavyko. 27-ąją minutę „Žalgiris“ susikūrė antrą šansą ir jį taip pat pavertė taikliu smūgiu – dubliu pasižymėjo R. Oliveira.

Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai suaktyvėjo, o vienos iš pirmųjų atakų antrame kėlinyje metu po keitimo aikštėje pasirodęs Ariagneris Smithas privertė „Žalgirio“ vartų sargą gelbėti komandą.

Legionierius iš Nikaragvos taip pat išsiskyrė aštriu perdavimu, be to, panevėžiečiai kėlė nemažai kampinių, tačiau pavyko išsiskirti tik pavojingu Joshua Akpudje smūgiu galva – kamuolys skriejo greta vartų.

Per pridėtą laiką geriausia proga šios dienos rungtynėse priklausė J. Akpudjei, deja, į priekį nubėgęs vidurio gynėjas į vartus nepataikė.

Kitas rungtynes Lietuvos čempionate „Panevėžys“ žais jau kitą trečiadienį, birželio 22 dieną. 16-ojo turo dvikova svečiuose su „Jonava“ prasidės nuo 18 val.

Palikite komentarą

Skip to content