M. Remeikis: „Pritrūko sėkmės“

Futbolo klubas „Panevėžys“ pirmą sykį per rungtynes UEFA Konferencijų lygoje nepraleido įvarčio, tiesa, pasižymėti pirmuoju taikliu smūgiu taip pat nepavyko. Pirmoji „Panevėžio“ ir Orhėjaus „Milsami“ komandų dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0, tad į visus klausimus šioje poroje bus atsakyta antrame mače Moldovoje.

Šeimininkams daugiau negu valandą priklausė iniciatyva, tačiau 65-ąją minutę gauta Roko Stanulevičiaus raudona kortelė pakreipė žaidimo svarstykles varžovų pusėn. „Milsami“ ekipa susikūrė porą gerų progų, bet jomis nepasinaudojo.

Pozityvu tapo 19-mečio Matijaus Remeikio pasirodymas. Jaunas futbolininkas antrame kėlinyje buvo mestas į kovą ir tarptautinėse varžybose debiutavo užtikrintai bei pasitikėdamas savimi.

M. Remeikis liko patenkintas savo veiksmais aikštėje: „Kontroliavome visą žaidimą, pritrūko sėkmės. Viskas buvo kaip suplanuota, laikėmės plano, vykdėme. Raudona kortelė truputį išmušė iš vėžių, bet nesustojome ir pasiekėme gana palankų rezultatą ir dar turime vienerias rungtynes. Kažkaip jaudulio prieš rungtynes niekada nejaučiu, pasiruošiu savyje ir einu į rungtynes kaip į visas. Nebuvo jaudulio. „Panevėžio“ garbę tikrai smagu ginti ir ginsiu tiek, kiek manęs reiks.“

„Panevėžio“ vyr. treneris Valdas Urbonas pasidžiaugė M. Remeikio minutėmis aikštėje, padėkojo žaidėjams ir kiek apgailestavo dėl gautos raudonos kortelės, kuri apsunkino situaciją antrame kėlinyje.

„Laukėme ilgai šių rungtynių. Manau, kad žaidėjų atsidavimas ir koncentracija tikrai buvo atitinkamo lygio ir buvo gera, noriu žaidėjams už tai padėkoti. Tokiose rungtynėse daug ką lemia išnaudotos progos. Manau, mes tikrai sukūrėme pakankamai gerų situacijų, kur galėjome pasiekti įvartį – gaila, kad kamuolys nekirto vartų linijos.

Antrame kėlinyje visą rungtynių vaizdą sugadino raudona kortelė. Tada turėjome galvoti ne apie tai, kaip laimėti, bet apie tai, kaip apsiginti ir viltys laimėti rungtynes ryškiai sumažėjo. Džiugu, kad išlaikėme nusiteikimą. Ką gi, reikia priimti tą rezultatą, galbūt nusipelnėme ir daugiau, bet po savaitės laukia rungtynės Moldovoje. Turėsime sužaisti geras rungtynes“, – fk-panevezys.lt svetainei apibendrino strategas.

Savo ruožtu „Milsami“ ekipos vairininkas Sergejus Dubrovinas džiaugėsi, jog jo kariauna nepraleido įvarčio. Specialisto teigimu, Moldovos komanda namuose skirs daugiau dėmesio puolimui.

„Vakar minėjau, kad rungtynės turi būti įdomios, taip ir atsitiko. Jeigu pirmame kėlinyje pranašumą turėjo šeimininkai – tas akivaizdžiai jautėsi pagal progas, kurias jie sukūrė, priversdami vartininką įsitraukti į žaidimą ir gelbėti vartus, tai antrame kėlinyje po raudonos kortelės pasikeitė rungtynių paveikslas.

Mes turėjome galimybių išplėšti pergalę, tačiau likimas mums taip padalino. Lygus rezultatas yra dėsningas: galėjome ir praleisti, galėjome ir įmušti. Šansai buvo lygūs – kamuolys galėjo atsidurti ir tuose, ir tuose vartuose. Lygus rezultatas – dėsningas, viskas spręsis po savaitės.

Manau, kad namuose žaidimas klostysis kiek kitaip. Manau, žaisime labiau atakuojančiu stiliumi. Visgi rungtyniausime namuose, bus kiek kitoks pasirengimas, žinome varžovą, todėl namuose visada komanda žaidžia užtikrinčiau. Svarbiausias uždavinys – nepraleisti įvarčio – buvo išpildytas, tai kad neįmušėme – taip susiklostė, nepavyko. Ne visada futbole pavyksta tai, ko nori“, – pasakojo S. Dubrovinas.

„Panevėžys“ dėkoja aistruoliams už gausų palaikymą namų rungtynėse. Atsakomoji akistata liepos 14 dieną įvyks Moldovoje.

Palikite komentarą

Skip to content